Előfizetői tartalom

Fél évre befagyasztották Romániában a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítások árát

MTI
Befagyasztotta a következő hat hónapra a bukaresti kormány a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítások (kgfb) árát, időközben pedig a pénzügyi felügyelet (ASF) törvénymódosító javaslatot dolgoz ki a gépjárműbiztosítások piacának stabilizálása érdekében - jelentette be szerdán Valentin Ionescu, az ASF biztosítási vezérigazgatója.

A kormányülést követő sajtótájékoztatón a tisztségviselő elmondta, hogy ebben a féléves időszakban a biztosítási alkuszok jutalékát is - a kötvények értékének 8 százalékára - korlátozzák. A kgfb megkötésénél a biztosító társaságoknak az idei februári referenciaárat kell alkalmazniuk - mondta a vezérigazgató. Az ASF két hete még azt javasolta, hogy a kgfb-árakat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés