Előfizetői tartalom

Zúgolódik a napelemes szakma a friss kormánydöntések után, nagy bajról beszélnek az iparágban

Az őszre tolt hálózati csatlakozási lehetőség miatt idén valószínűleg egyetlen új lakossági napelemes beruházás sem fog megvalósulni visszatáplálási lehetőséggel, miközben már most nagy bajt emlegetnek a napelem telepítő szakmában, mert kezdenek elfogyni a munkák és a lakossági napelemes pályázat körül is vannak a gondok – rajzolódik ki az Index körképéből. A napelemes hálózati csatlakozások kérdése, illetve az áramvásárlási szerződések témája is szóba kerül a Portfolio április 18-i Vállalati Energiabeszerzés című konferenciáján, amelynek részletei itt érhetők el, jelentkezni pedig itt lehet.

Több nehézség is sújtja az ágazatot A cikkben több téma és összefüggés is keveredik, így érdemes ezeket szétszálazni és strukturáltan bemutatni saját kiegészítéseink mentén: A csatlakozási stop fokozatos feloldása. A március 31-i kormányrendelet és április 4-i kormányzati jelzés alapján az Energiahivatalnak augusztus végéig kell javaslatot tennie a kormány felé...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés