Előfizetői tartalom

Húsvét előtti óvatos emelkedés a tőzsdéken

Portfolio
Holnap fogjuk megismerni a kulcsfontosságú márciusi amerikai foglalkoztatási adatot, ez lehet elsősorban a piaci szereplők fókuszában, bár azt közben fontos tudni, hogy holnap sem Európában, sem a tengerentúlon nem lesz kereskedés a tőzsdéken. A monetáris politika számára azért kulcsfontosságú az indikátor, mert a jegybank azt várja, hogy a kamatemelések hatására a gazdaság lelassul, a foglalkoztatottság pedig visszaesik - ehhez képest a munkaerőpiac továbbra is erős volt az év első két hónapjában, és ha márciusra vonatkozóan is erőteljes bővülést látunk, akkor ismét nőhetnek a kamatemelésre vonatkozó várakozások. Szerdán alapvetően jó volt a hangulat az európai tőzsdéken, a vezető nyugat-európai részvényindexek mérsékelt emelkedéssel zártak, a magyar részvénypiac a felülteljesítők között volt, elsősorban a Richter jó teljesítményének köszönhetően.

2023. április 06. 21:58 Megosztás Kivárás Az ünnepnapok előtt már nem tettek nagyobb téteket a befektetők az amerikai tőzsdéken, nagyobb elmozdulások nem voltak a fontosabb részvényindexekben, az S&P 500 0,3 százalékkal került feljebb, a Dow Jones...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés