Előfizetői tartalom

Itt az újabb rekordév az AutoWallisnál

Portfolio
Újabb rekordévet zárt 2022-ben az AutoWallis Csoport, annak ellenére, hogy a külső környezet tavaly is kihívásokkal teli volt. A vállalat 270 milliárd forintos árbevételt ért el 14,5 milliárd forintos EBITDA mellett, az egy részvényre jutó nyereség pedig 19 forint fölé ugrott. A bővülés elsősorban organikus volt és az iparági trendet is felülmúlta, így az AutoWallis továbbra is stabil növekedési pályán mozog, több pénzügyi mutató esetében már most meghaladva a 2025-re korábban kitűzött célokat.

Ismét rekordévet zárt az AutoWallis 2022-ben: a vállalat árbevétele közel 40 százalékkal 270 milliárd forintra emelkedett, miközben az EBITDA az előző évi majdnem duplájára, 14,5 milliárd forintra (+85%) ugrott, azaz a növekedés a hatékonyság jelentős javulása mellett történt. A Csoport messze a hazai és európai piaci átlag (Magyarország: -9%; Európa: - 5%) feletti teljesítményt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés