Előfizetői tartalom

Megállíthatatlanul pörög az ESG: aki most lemarad, az nagyon rosszul fog járni

Az AutoWallis márciusban tette közzé első fenntarthatósági jelentését, amivel fontos lépést tett az ESG-minősítés megszerzése felé, amely a tervek szerint 2024-ben várható. Az ESG által meghatározott irányvonalak fontossága elvitathatatlan, viszont a megvalósítást gyakran megkapja azt a kritikát, hogy az eredeti szándéktól eltér, vagy nincsenek tényleges tettek a szavak mögött. Székely Gábor, az AutoWallis Csoport befektetői kapcsolatok és ESG igazgatója első kézből ismertette, hogyan kerül implementálásra a gyakorlatban az ESG-szemlélet egy vállalat életében, mi szükséges ahhoz, hogy egy vállalat valóban a fenntartható működés irányába haladjon, és hogy mindennek milyen üzleti előnyei vannak, valamint milyen lehetőségek előtt nyithatja meg a kapukat a jövőben.

Egyre nagyobb szerepet kap az ESG Az üzleti világban egyre nagyobb teret hódít az ESG (az angol Environmental, Social, Governance szavakból képzett betűszó) szemlélet, miután a pénzügyi szektor, a társadalom, valamint a szabályozói oldal is növekő elvárásokat állít fel a cégekkel szemben. Lényegében arról van szó, hogy a vállalatokat nem csak a hagyományos pénzügyi mutatók...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés