Előfizetői tartalom

Mi lesz a forinttal, merre mehet a BUX? - Válaszolnak az alapkezelők

Portfolio
Optimistábbá váltak április elejére a hazai alapkezelők a magyar tőzsde rövid távú kilátásait illetően, a forint tekintetében azonban továbbra is nagy a bizonytalanság – derül ki a Portfolio havi rendszerességgel elkészített alapkezelői felméréséből. A válaszadók kedvenc részvénye a Magyar Telekom, de az OTP sem sokkal marad le a top pickek listáján, a legkevésbé kedvelt részvény pedig a Masterplast jelenleg az alapkezelők körében.

Folytatódott a lejtmenet márciusban a hazai részvénypiacon, a BUX index 5 százalék feletti csökkenéssel zárta a hónapot. A befektetők hangulatát a pénzügyi szektor problémái, az SVB csődje és a Credit Suisse kimentése befolyásolta, valamint a jegybankok reakciói, amelyek azzal a dilemmával szembesültek, hogy a pénzügyi szektort övező feszültségek mellett az inflációval is küzdeni kell. Március végén felfelé vette az irányt a BUX index és egyelőre áprilisban is kitart a lendület. Havi rendszeres felmérésünk keretein belül ismét megkérdeztük a hazai alapkezelőket, hogy mit várnak a magyar tőzsdén és a forint piacán.

Devizapárok, indexek, árutőzsdei termékek, részvények, CFD-k. Minden, ami a hullámzó árfolyamok kapcsán megdobogtatja egy trader szívét. Portfolio Trader

Áprilisi felmérésünkben résztvevő alapkezelők: Accorde Alapkezelő, Amundi Alapkezelő, Dialóg Alapkezelő, Erste Alapkezelő, Generali Alapkezelő, Hold Alapkezelő, K&H, a K&H alapok kezelője, OTP Alapkezelő, Raiffeisen Alapkezelő.

A hazai részvénypiac kilátásai

Az egy hónappal ezelőtti helyzethez képest magabiztosabbak most a hazai alapkezelők azzal kapcsolatban, hogy rövid távon emelkedés jöhet a hazai tőzsdén. Míg március elején a válaszadók 83 százaléka +/-5 százalékos elmozdulást várt a következő három hónapra, addig most csak a felmérésben szereplők 50 százaléka. A válaszadók másik fele 5 százalékot meghaladó emelkedést jósol rövid távon a BUX indexre, köztük van, aki 15 százalékot felülmúló emelkedést vár.

Cikkünk tartalmából:

  • Mit várnak a hazai alapkezelők a magyar tőzsdén?
  • A top pickek és a legkevésbé kedvelt részvények a budapesti részvénypiacon.
  • A forint kilátásai.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés