Előfizetői tartalom

Így lehet a ChatGPT-vel tőzsdézni, meglepő eredmény született

Portfolio
Alejandro Lopez-Lira, a Floridai Egyetem pénzügyi professzora egy friss tanulmányt közölt arról, hogyan lehet ChatGPT-hez hasonló nagy nyelvi modelleket a tőzsdézésre használni, és előre jelezni a részvényárfolyamok alakulását - adta hírül a CNBC. A ChatGPT-t arra használta, hogy elemezze, az egyes hírcímek vajon jó vagy rossz hatással vannak-e egy részvényre, és a vizsgálataiból az derült ki, hogy a ChatGPT a teljesen véletlenszerűnél sokkal pontosabban meg tudja határozni a következő napi árfolyammozgás irányát.

A kísérletben Lopez-Lira és társa, Yuehua Tang több mint 50 000, egy adatszolgáltatótól származó szalagcímet vizsgált meg a New York-i tőzsdén, a Nasdaq-on és egy kis kapitalizációjú tőzsdén jegyzett nyilvános részvényekről. A vizsgálatot 2022 októberében kezdték - a ChatGPT számára az adatvágási dátum után, ami azt jelenti, hogy az AI nem látta és nem használta...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés