Előfizetői tartalom

Íme Elon Musk nagy terve, ami versenyre kelne a ChatGPT-vel

Portfolio
Ma a Portfolio is beszámolt róla, hogy Elon Musk nagy dobásra készülhet mesterséges intelligencia fronton, miután 10 000 grafikus processzort vásároltatott, és AI-szakértők toborzásába kezdett. A Financial Times információ szerint Musk egy olyan startup létrehozásán dolgozik, amely versenyre kelhet a ChatGPT mögött álló OpenAI-al, annak ellenére, hogy néhány hete kifejezte aggodalmát a ChatGPT-hez hasonló AI-chatbotokkal kapcsolatban.

Egyes források szerint Musk már meg is kezdte a toborzást a legjobb AI-laboratóriumokból, köztük a DeepMindből is. Musk emellett a SpaceX és a Tesla több befektetőjével is tárgyalásokat folytat arról, hogy fektessenek be új vállalkozásába. A Muskhoz közel álló személyek szerint az új AI-cég merőben eltérhet a versenytársaktól: amellett pedig, hogy a nyelvi modell képzéséhez...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés