Előfizetői tartalom

Még csak most kezdődhet az igazi rali a magyar tőzsdén - Ideje beszállni?

A kedvező nemzetközi hangulat ellenére jócskán alulteljesített a magyar tőzsde az elmúlt napokban, miután a befektetői bizalomra kedvezőtlen hatással voltak az Egyesült Államok által kivetett szankciók. A múlt hét végére azonban érezhetően javult a hangulat a hazai piacon, és hétfőn is szép pluszban van a BUX, miután a hazai blue chipek fontos szintekről fordultak. De milyenek a kilátások? Valóban még csak most kezdődhet a vezető nemzetközi tőzsdéken látottakhoz hasonló rali a magyar tőzsdén?

BUX

A hazai benchmark értéke 2021 vége óta egy csökkenő trendben mozog, azonban az elmúlt időszakban kulcsfontosságú szintekhez érkezett, miután múlt héten a magyar index visszatesztelte a csökkenő trendből való kitörést, emellett pedig technikai szempontból fontos megjegyezni, hogy hetes idősíkon a piros színnel jelölt 200-as, és a kékkel jelölt 50-es mozgóátlag is megfelelő támaszként szolgált a múlt héten, így ezúttal jó esély mutatkozik arra, hogy összejön a kitörés, különösen ha a 4 hazai blue chipben rejlő potenciált is figyelembe vesszük.

A további emelkedés szempontjából a 45 000 pontos szint lehet érdekes, amely korábban kétszer, tavaly márciusban és novemberben is erős ellenállásnak mutatkozott, jelenleg ennek teszteléséhez további mintegy 3 százalékos emelkedésre lenne szükség.

Az idei 47 168 pontos csúcshoz viszonyítva közel 8 százalékkal van lejjebb a BUX, a kedvező technikai kép és nemzetközi hangulat ellenére pedig óvatosságra intheti a befektetőket, hogy a hazai piacokon a bizalom hamar képes meginogni, ahogy az láthattuk az elmúlt időszakban az Egyesült Államok által kivetett szankciók, vagy a különadó törvények módosítása során.

Miről szól még a cikk?

  • Miért esett a magyar tőzsde múlt héten?
  • Hogyan teljesítenek a hazai blue chipek?
  • Indulhat a nagy emelkedés?

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés