Előfizetői tartalom

Színt vallott a Google: olyan dolgot művelt az egyik mesterséges intelligenciájuk, amire sosem tanították meg

Portfolio
A Google kutatói nemrég felfedezték, hogy az általuk fejlesztett mesterséges intelligencia olyan dolgokat tud, amelyeket a kiképzése alapján nem kellene neki: olyan nyelven „szólalt” meg, amilyenre sosem tanították meg – derül ki abból az interjúból, amelyet a CBS 60 Minutes készített a Google technológiai vezetőjével.

James Manyika, a Google technológiai vezetője a műsorban elmondta, hogy egyik mesterséges intelligenciájuk most már annak ellenére fordít bengáli nyelvre, hogy erre nem tanították meg, csupán annyi történt, hogy adtak neki pár utasítást ezen a nyelven. Később Sundar Pichai, a Google vezérigazgatója elismerte, hogy valóban vannak fekete foltok az AI működésével kapcsolatban....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés