Előfizetői tartalom

Pluszba húzták az amerikai tőzsdéket

Portfolio
Az ellentmondásos beszerzési menedzserindex-adatok publikálását követően eséssel indult a nap Európában, végül azonban pluszban zárták a napot a vezető börzék, a magyar tőzsde pedig felülteljesítő volt. Délután Amerikából is érkeztek BMI adatok, amelyek a vártnál jobb teljesítményről számoltak be az ipar, valamint a szolgáltatószektor esetében is. Ugyan az adatok önmagukban kedvezőnek nevezhetőek, a befektetők elsőre mégsem örültek, mivel a vártnál jobb gazdasági teljesítmény következtében növekszik annak az esélye, hogy a Fed később kezdi majd el vágni a kamatokat. A kezdeti esést és bizonytalanságot követően azonban már az amerikai tőzsdék és a dollár is visszatértek a publikálás előtti szintek közelébe.

2023. április 21. 22:33 Alig mozdultak az amerikai tőzsdék Az egész pénteki kereskedésben nagyon szűk tartományban ingadoztak a tengerentúli részvényindexek, és végül kitartott az enyhe emelkedés a nap végéig. Ennek nyomán a Dow Jones 0,07%-ot, az S&P 500 index 0,09%-ot...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái