Előfizetői tartalom

Dübörgő gazdaság mellett is lehet kisebb a károsanyag-kibocsátás

Portfolio
Április 22-én, azaz ma van a Föld napja, Budapesten és az ország más területein is különböző programok, spoeresemények hívják fel mindenki figyelmét arra, hogy milyen fontos a környezetünk védelme, a globális felmelegedés visszaszorítása. A klímaváltozással kapcsolatban bár rengeteg cselekvési terület létezik, az egyik legfontosabb az üvegházhatású gázok kibocsátásának szabályozása, és talán az ÜHG-kibocsátás az egyik legtöbbször emlegetett mutatószám is egyben. Az Eurostat adatai alapján megnéztük, hogy miként remekelt Magyarország az utóbbi években az üvegházhatású gázkibocsátást tekintve, illetve hogyan változtak az EU-s összértékek. Az jól látszik, hogy nem lehetetlen küldetés úgy fenntartani a GDP növekedését, hogy közben csökkenjen a károsanyag-kibocsátás - néhány országnak ugyanis már sikerült.

A klímaváltozással kapcsolatban az egyik legfontosabb cselekvési terület az üvegházhatású gázok kibocsátásának szabályozása, ezért is van szó sokszor ezen mutató változásáról. Sustainable...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés