Előfizetői tartalom

Létrehoztak egy kísérleti várost, amelyben mesterséges intelligenciák élnek: egészen elképesztő, ami ott történik

Portfolio
A Stanford Egyetem és a Google kutatócsoportja egy, a The Sims nevű játékhoz hasonló, miniatűr virtuális világot hozott létre, ahol 25 különböző személyiséggel rendelkező mesterséges intelligencia éli az életét. A karaktereket egyedileg módosított ChatGPT változatok működtetik, így azok önállóan és meglepően realisztikusan lépnek egymással interakcióba.

Smallville A generatív karakterek reggel felkelnek, reggelit főznek, és elindulnak a munkába; a művészek festegetnek, az írók pedig írnak. A karakterek véleményt formálnak, felismerik egymást; beszélgetéseket kezdeményeznek; emlékeznek az elmúlt napokra, amelyekre reflektálnak, és eközben megtervezik a következő napot is - írják a kutatók a "Generative Agents: Interactive...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés