Előfizetői tartalom

Először fog Észak-Amerikába exportálni a Tesla a kínai gyárból

Portfolio
Egy, a tervet ismerő személy és egy, a Reuters által látott belsős dokumentum szerint a Tesla már megkezdte a Model Y egy olyan változatának gyártását sanghaji gyárában, amelyet még idén Kanadában is értékesíteni fognak. Ez az első alkalom, hogy a Tesla Kínából szállít majd autókat Észak-Amerikába. A lépés összeköti a Tesla legköltséghatékonyabb gyárát az észak-amerikai piaccal, ami a cég legnagyobb piaca. A Model Y a Tesla legkelendőbb elektromos járműve világszerte.

A Tesla nemrég jelentette be honlapján, hogy Kanadában a Model Y egy új, olcsóbb változatát kínálja majd. A SUV-stílusú crossover hátsókerék-hajtású változata 10 000 kanadai dollárral alacsonyabb áron kerül forgalomba, mint a jármű ott kapható Long Range változata. A kanadai kormány honlapján múlt pénteken közzétett bejelentés szerint mind az új változat, mind a Model...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés