Előfizetői tartalom

Kapott egy gyomrost a bitcoin - Máris itt az idő beszállni?

Portfolio
Márciusban a Silicon Valley Bank összeomlásával kezdődő problémák sorozatának legnagyobb nyertese kétségkívül a bitcoin volt: mialatt a befektetők menekültek a tőzsdékről, addig a bitcoin árfolyama ellentétesen mozgott a legtöbb instrumentummal, sorra áttörve a fontosabbnál fontosabb technikai szinteket. A lendület azonban az elmúlt két hétben látványosan alábbhagyott. Egyszerű korrekcióról beszélhetünk, vagy ennyi volt az emelkedés? És mégis mi köze ennek az egészhez a dollárnak és a Fednek?

When in doubt, zoom out

Az egyik legnépszerűbb kriptotőzsde, az FTX tavaly novemberben bekövetkezett összeomlását követően a 16 000 dolláros szinteken kezdte az évet a bitcoin, a bankszektor márciusi problémáit megelőzően pedig sokáig a fontos lélektani határnak számító 20 000 dolláros szint körül mozgott az árfolyam, amely egyúttal erős támaszként is szolgált, elsősorban a napos idősíkon a 20 000 dolláros zónánál elhelyezkedő, az alábbi grafikonon piros színnel jelölt 200 napos mozgóátlag, emellett pedig az RSI 30 alatti, túladottságot jelző értéke is megfelelő fordulós jelnek bizonyult.

Az igazi rali pedig csak ezután következett, az év elején látott szintekhez képest április közepére egészen 31 000 dollárig emelkedett az árfolyam, amely mintegy 94 százalékos emelkedésnek felel meg.

btc0024

A kedvező technikai feltételek mellett a dollár gyengülése és a bitcoin decentralizáltsága játszotta a főszerepet a mostani emelkedésben a fundamentális oldalról, miután a bankszektor problémái után várhatóan a Fed nem fogja május után tovább emelni a kamatokat, emellett pedig a

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés