Előfizetői tartalom

Így helyettesítik az európai országok a kieső orosz gázt

Portfolio
Évente közel 100 milliárd dollár értékű pénzügyi beruházást jósol a globális gázpiacon a Roland Berger. A német tanácsadócég legújabb tanulmánya szerint hosszú távon az orosz-ukrán háború, a nemzetközi gázáramlatok átrendeződése és az áremelkedés miatt jelentősen változik majd a gáz- és a cseppfolyósított földgáz-kereskedelem. Ugyanakkor az új gázipari eszközökbe történő beruházások hosszabb távú kilátásai már kevésbé bíztatóak.

Az orosz gázimport európai tilalma a nemzetközi gázáramlatok átrendeződését és az energiaárak emelkedését idézte elő, különösen Európában. Ez az energiahatékonyságba és függetlenségbe, valamint a megújuló energiaforrásokba történő beruházások további felgyorsulását eredményezte. A Roland Berger szerint 2028-ig a földgáztermelésbe történő globális beruházások...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés