Előfizetői tartalom

Két svéd atomreaktor is lekapcsolt ma reggel egy váratlan zavar miatt

Portfolio
Ma reggel 7:40 körül frekvenciahiba lépett fel a skandináv villamosenergia-rendszerben, és ez oda vezetett, hogy két svéd atomerőművi reaktor, a Forsmark 1 és Forsmark 2 is lekapcsolt - közölte a finn Fingrid hálózatüzemeltető vállalat a közleményében. Frissítés! A két reaktor - amelynek együttes beépített kapacitása 2,1 gigawatt (GW) - csütörtök éjfélig nem üzemel - közölte szerda délelőtt a Vattenfall a Nord Pool északi energiatőzsdén keresztül közzétett piaci üzenetében.

"A zavar miatt a skandináv kiegyenlítő villamosenergia-piacról pótlólagos termelést aktiváltak, és a helyzet stabilizálódott" - közölte a Fingrid a Reuters tudósítása szerint. Az áramellátási zavar nemcsak Finnországban volt érezhető hanem Svédország, Norvégia és Dánia keleti része is érintett volt. A svéd Svenska Kraftnaet hálózatüzemeltető a hírügynökségnek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés