Előfizetői tartalom

Így keresett Bill Gates egy nap alatt többet, mint Csányi Sándor teljes vagyona

Portfolio
Mosolyogva pillanthatott rá a Microsoft grafikonjára tegnap Bill Gates, miután a részvény kilőtt az első negyedéves gyorsjelentést követően. De nem csak az árfolyam lőtt ki, hanem Gates vagyona is, hiszen a meglévő részvénycsomagja durván 2 milliárd dollárral (közel 700 milliárd forint) lett értékesebb. Perspektívába helyezve ezt a számot, a leggazdagabb magyarnak számító Csányi Sándor teljes vagyona a becslések szerint 540 milliárd forint körül volt tavaly.

A várakozásokat felülmúló eredményeket tett közzé a héten a Microsoft, amire a piac nagyon pozitívan reagált, hiszen 7,2 százalékos pluszban zárt tegnap a cég részvényeinek árfolyama. A cég befektetői között még mindig ott van az alapító Bill Gates, akinek 1 százalékos részesedése van a cégben egy 103 millió darabos részvénycsomagnak köszönhetően. A 7,2 százalékos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés