Előfizetői tartalom

Kimondta Hernádi Zsolt: három éven belül képes leválni a MOL az orosz olajról

Portfolio
A MOL azzal számol, hogy 2025 végére, 2026 elejére képes lesz leválni az orosz urali típusú nyersolajról, pontosabban akkortájt már saját maga tudja eldönteni, hogy mikor, mennyi és milyen típusú olajat szerez be – jelezte pénteken a Reutersnek adott interjúban Hernádi Zsolt. A MOL elnök-vezérigazgatója elismerte azokat a vitákat, amelyek az ukrán és horvát kőolaj-tranzit körül vannak, hiszen igen jelentős tranzitdíj emelésről lenne szó a háttérben és a potenciális megoldásokról is beszélt. Emellett azt is felvázolta, hogy szeretnék a 150 forintos alap osztalékot hosszabb távon is fenntartani.

Az interjú főbb üzenetei saját kiegészítéseinkkel: „Szeretnénk, ha 2025 végén szabadon tudnánk arról dönteni, hogy mikor, mennyi és milyen típusú olajat szállíttatunk az egyes finomítókba 2025 végéig, illetve 2026 elején” – üzente Hernádi. Ez arra utal, hogy tavaly jelzett, 2-4 évig tartó finomítói és egyéb infrastrukturális beruházások ütemezése tartható....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés