Előfizetői tartalom

Íme a legbiztonságosabb országok, ha nőként egyedül utazol

Portfolio
Egyre több nő vállalkozik arra, hogy egyedül vágjon neki a nagyvilágnak, a statisztikák szerint az utóbbi években növekszik a magányosan utazgató nők száma. Bár látszik a fejlődés, azonban a biztonság és a nemi egyenlőség tekintetében még mindig akadnak jobb és rosszabb helyek a világban. A BBC különböző indexek és mutatószámok alapján válogatott ki országokat, ahol viszonylag biztonságban érezhetik magukat a szólóban utazó nők is, ezek közül mutatunk be néhányat, a legizgalmasabb látnivalóikkal.

Egyre népszerűbbek a szólóutazások, különösen a nők körében látszik felívelő trend. Egy norvég hajótársaság kutatása szerint már minden harmadik utazó egyedül utazik, és különösen az idősebb nők körében növekszik az arányuk, míg a covid előtt az egyedül utazók mindössze 4 százalékát adták a 65 év feletti nők, addig 2022-ben már 18 százalékot tettek ki....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés