Előfizetői tartalom

Az előző évtized közepén volt utoljára ilyen alacsony a forgalom a magyar tőzsdén

Portfolio
Jelentős növekedést hozott a második negyedév első hónapja a Budapesti Értéktőzsdén. A tőzsde elsődleges részvénymutatója, a BUX index 44 822 ponton zárta az áprilist, amely 5,9 százalékos emelkedést jelent márciushoz képest. Az azonnali piac ezzel együtt visszafogott hónapot zárt, 112,7 milliárd forintos forgalommal, amely napi átlag tekintetében 6,3 milliárd forintot jelent. A legnépszerűbb részvények sorrendjében ezúttal is az OTP, a Richter és a Mol zárt az élen, 51, 30,5 és 26 milliárd értékű forgalommal, míg a brókercégek között ebben a hónapban is a Wood foglalta el az első helyet, a Concorde-ot és az Erstét megelőzve.

A nemzetközi tőkepiacon javarészt pozitív hangulat uralkodott áprilisban. A fontosabb történések közül kiemelkedett a Nemzetközi Valutaalap (IMF) jövő évre vonatkozó előrejelzéseinek frissítése: a szervezet az Egyesült Államok számára az idei évre 1, a jövő évre 1,3 százalékos, az eurózóna esetében pedig 0,7, 2023-ra 1,8 százalékos GDP-növekedést prognosztizál 2022-re....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés