Előfizetői tartalom

A sor végén kullog Magyarország a digitalizáció terén

Portfolio
Magyarország az utolsók között van, ha a digitalizációs lépéseket nézzük, miközben az online ügyintézés egyre nagyobb szerepet kap a banki szolgáltatások területén is. A Portfolio Digital Transformation 2023 konferenciájának 3. szekciójából az is kiderült, hogy milyen szerepet töltenek be az egyetemek a digitalizációban, illetve miként lehet a folyamatbányászatot felhasználni az informatikai rendszerek fejlesztésére.

Czimbalmos Levente szerint a stagnálás egy észrevehetetlen visszaesés, mivel ameddig mi nem fejlődünk, a környezetünk rohamosan változik. Az Európai Unióban használatos DESI index megmutatja, hogy az egyes országokban milyen arányban zajlott le a digitális transzformáció, az EU átlaga ebben 34,6%, hazánké pedig 20,4%. A vállalatirányitási rendszerek elterjedésében Magyarország...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés