Előfizetői tartalom

Megütötték a tőzsdéket a Fed kamatdöntése után

Portfolio
Kiemelt figyelemmel várta a Fed mai kamatdöntését a piac, ahol végül a várakozásoknak megfelelően 25 bázispontot emelt a jegybank. A kezdeti reakció dollárgyengülés volt, viszont a részvénypiacokon már bizonytalanabb mozgások látszottak, hiszen a közlemény üzenetei nem volt teljesen egyértelműek. A kommunikáció fókuszában az állt, hogy mostantól a jegybank ülésről-ülésre fogja eldönteni a kamatemelésről, de az a (korábban megszokott) konkrét megfogalmazás kikerült a közleményből, hogy "további kamatemelések lehetnek szükségesek"- ezt tehát lehet úgy értelmezni, hogy akár szünet is következhet. Viszont Powell elrontott a hangulatot azzal kijelentésével, hogy nem tartja valószínűnek az idei kamatvágást, amelyet lefordulás követett a tőzsdéken.

2023. május 03. 22:08 Megosztás Mínuszos zárás Mindkét irányba mutattak nagyon kilengéseket az amerikai tőzsdék Jerome Powell sajtótájékoztatója alatt, viszont az irányt végül eldöntötte a jegybankelnök kamatvágásokkal kapcsolatos kijelentése...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés