Előfizetői tartalom

Olyan sebességgel robog a civilizációnk a veszte felé, hogy azt emberi ésszel felfogni sem lehet

Portfolio
Stumpf-Biró Balázs összeomláskutató, a Cassandra Program társalapítója nyitotta meg a Portfolio Digital Transformation 2023 konferenciáját. A szakember beszédében a civilizációnk előtt álló legnagyobb kihívásokat, valamint a fenntarthatatlan életmódunkból következő polikrízis már jelenlévő és várható következményeit vette sorra.  

Stumpf-Biró szerint a Nagy Gyorsulás Korát éljük, amelyet antropocénnek nevezünk. Ez egy olyan földtörténeti korszak, amelyben már az emberiség hagyja a legnagyobb nyomot a bolygón. Mindez exponenciális léptékben történik, és „ez lesz az egyik oka annak, hogy ráfaragunk,” mivel érzelmileg nem tudjuk felfogni a folyamatok léptékét és gyorsaságát. A világnak egy polikrízissel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés