Előfizetői tartalom

Bejött Budapestnek, hogy 19-re húzott lapot az áramvásárlásnál

Portfolio
Bejött a fővárosi önkormányzatnak az a kockázatos, 19-re lapot húzó stratégia, hogy nem fogadta el a tavaly szeptemberben kapott, nagyon magas fix árat tartalmazó áramvásárlási ajánlatokat, hanem napi áras konstrukciókra váltott, és így a sokat eső piaci áramárak miatt az idei első három hónapban jelentős összegű áramszámlát tudott megspórolni.

Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes a 24.hu-nak úgy fogalmazott, hogy „ezzel 19-re húztunk lapot”, mert „úgy találtuk, hogy ez a nyugtalanság is a piaci blöff része”. A jelentős megtakarítás kapcsán azt mondta: ha a főváros a szeptemberben ajánlott áramárakon szerződött volna le, akkor a mostani árakhoz képest 29,1 milliárd forinttal többet kellett volna kifizetnie...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés