Előfizetői tartalom

Összezörrent a német kormány az áramár támogatásról - Kenyából üzent a megújulók terjedéséről a kancellár

Portfolio
A megújuló energiatermelési módok, például a geotermikus energia, fokozása fontosabb az áramárak leszorításához, mint az ártámogatás – üzent Kenyából otthonra Olaf Scholz német kancellár, így a jelek szerint nem támogatja azt a koalíciós partnere, a zöldek gazdasági minisztere, által minap bejelentett tervet, hogy 2030-ig 6 eurócentes ártámogatást adnának az energiaigényes ipar áramtermelési költségeinek leszorításához. Nemcsak a kancellár fogadta hűvösen a tervet, hanem a pénzügyminisztérium is, amely megüzente, hogy nincs pénz a büdzsében erre a célra, ami becslések szerint 25-30 milliárd eurót elvinne.

Kétnapos hivatalos látogatáson van Kenyában Olaf Scholz német kancellár és a Reuters tudósítása szerint látható feszültség van a hárompárti koalíciós kormányban annak kapcsán, hogy a napokban a zöldek gazdasági minisztere, Robert Habeck előállt a kWh-nként 6 eurócentes ártámogtási rendszerrel arra hivatkozva, hogy a német cégek magasabb áramárakkal szembesülnek, ami...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái