Előfizetői tartalom

Az EU figyelmeztette az Apple-t: betilthatják az új Iphone-t, ha nem felel meg egy fontos kitételnek

Portfolio
Az Európai Bizottság figyelmeztette az Apple-t, hogy nem korlátozhatja az USB-C kábelek funkcionalitását a hamarosan megjelenő iPhone 15 modelleken. Erre azután került sor, hogy felröppentek olyan pletykák, amelyek szerint az Apple a "Made for iPhone" (MFi) program keretében a USB-C kábelek töltési sebességének és egyéb funkcióinak korlátozását tervezi. Ha az Apple ezt meglépi, akkor az a készülékek értékesítésének betiltását is maga után vonhatja a közös piac területén - írja a Gizmochina.

Az EU tavaly fogadta el azt a jogszabályt, amely előírja, hogy a vezetékes töltővel rendelkező eszközöknek, köztük az iPhone-nak is, USB-C porttal kell rendelkezniük ahhoz, hogy a régióban értékesíteni lehessen őket. Bár az Apple-nek 2024 decemberéig van ideje betartani a törvényt, várhatóan az iPhone 15 modelleknél még idén átáll a Lightningról az USB-C-re. A jelentés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés