Előfizetői tartalom

Hasít a Waberer's, egyre jobbak az eredmények

Portfolio
Erősen indította az évet a Waberer’s, miután az első negyedévben EBIT eredménye közel két és félszeresére ugrott az árbevétel 11 százalékos növekedése mellett. A csoport eredményének növekedéséhez legjobban a nemzetközi fuvarozási, valamint a biztosítási szegmens járult hozzá. A vállalat arra számít, hogy EBIT a tavalyi rekordot meghaladóan 33 millió euró fölött alakulhat 2023-ban.

Jól indult az év

A tavalyi erős alapokra építve rekorderedménnyel zárta 2023 első negyedévét a Waberer’s. A vállalat árbevétele 2023. első negyedévében 11,2 százalékkal 176,7 millió euróra emelkedett. Ehhez elsősorban az ITS (Nemzetközi Fuvarozási Szegmens) teljesítményének javulása járult hozzá, hiszen 17 százalékkal magasabb (111,3 millió euró) árbevételt generált a tavalyi év első negyedévhez képest, míg az RCL (Regionális Kontrakt Logisztika Szegmens) és az Biztosítási Szegmens bevétele szerényebb mértékben nőtt.

A csoportszintű rendszeres EBITDA 2023 első negyedévében 23,6 millió euró volt, ami 45,1 százalékos növekedést jelentett 2022 hasonló időszakához képest. A negyedéves EBITDA marzs 13,4 százalékon alakult, ami 3,1 százalékpontos javulás a tavalyihoz képest. A közvetlen költségek konszolidált szinten 7,2 százalékkal nőttek év/év alapon, ezen belül a legnagyobb mértékben a gépjármű vezetők bérköltsége nőtt - konszolidált szinten 12 százalékkal -, mely biztosítja a cégcsoport számára a jelenlegi flottához szükséges sofőr állomány optimális szintjét, így jelen pillanatban a Waberer’s nem küzd sofőrhiánnyal - áll a jelentésben.

A Waberer’s EBIT (kamatok és adózás előtti eredmény) eredménye közel két és félszeresére, 11,2 millió euróra bővült (+146,2 százalék) az első negyedévben a bázis időszakhoz képest, míg EBIT marzsa 2,9-ről 6,3 százalékra emelkedett. Itt megint csak az ITS szegmenst kell kiemelni, amely 3,7 millió eurós javulást tudott elérni a tavalyi első negyedévhez képest.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés