FONTOS Földbe döngölik a Teslát
 
Előfizetői tartalom

Kreatívak a magyar cégek, de nem védik eléggé az innovációikat

Portfolio
A zöld innovációk gazdasági jelentőségéről volt szó a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem, Körforgásos Gazdaság Elemző Központjának első zöldinnovációs és energiahatékonysági expóján. Rengeteg olyan hazai termék, szolgáltatás, eljárás megvalósulása indult el az elmúlt évek során, amelyek a klímacélok magyarországi megvalósítását és egyúttal a hazai gazdaság versenyképességét, a zöld gazdasági átállását támogathatják. Hiába vagyunk azonban a kutatás és fejlesztés területén kiemelkedőek, ha az eredmények tényleges gyakorlatba, üzleti életbe való implementálása nem történik meg. Magyarország egyelőre átlag alatti a jó megoldások hasznosításában, és ahhoz, hogy ez pozitív irányba tudjon változni, az egész gazdaság, a társadalom, a vállalatok, a szabályozás, a támogatási rendszer összefogására, együttes gondolkodására van szükség.

Az expón a zöld innováció tudományos megközelítését Prof. Dr. Boros Anita, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem, Körforgásos Gazdaság Elemző Központ vezetője mutatta be. Elmondta, hogy zöld innovációnak nevezhetünk minden olyan új termék, szolgáltatás, program létrejöttét, amely csökkentheti a zöld kockázatokat. Az energiahatékonyság és a zöld innováció kapcsolatában...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés