Előfizetői tartalom

A tőzsdék napjai meg vannak számlálva, ideje fedezékbe vonulni

Szekeres Bence, Equilor Wealth Office
A piaci hangulat az összes kockázat ellenére pozitív, amit mi sem mutat jobban, mint a főbb amerikai indexek idei hozamai: az S&P 500 7 százalékkal, míg a Nasdaq kompozit index több mint 15 százalékkal értékelődött fel idén e cikk megszületésének napjáig. Számomra valójában már hetek óta érthetetlen, hogy mi tornázza feljebb a kurzust, miközben bankok mentek csődbe, illetve a gazdasági adatok is lassulást, sőt akár egy kisebb recessziót vetítenek előre. Egyre több jel utal arra, hogy a jelenlegi optimizmus és részvénypiaci emelkedés bedőlhet – a jövőre nézve az értékeltségek mellett a Fed kamatpályája és a gazdasági adatokkal kapcsolatos kérdések is irányt mutathatnak.

A Federal Reserve utolsó kamatdöntése nem szolgált meglepetéssel, hiszen a piac 25 bázispontos kamatemeléssel számolt, amit meg is kapott, a határidős árazások alapján azonban már szeptemberben egy 25 bázispontos kamatvágást várnak a piaci szereplők. Jerome Powell sajtótájékoztatója alapján látható, hogy a jegybankárok nem várnak további kamatemeléseket, azonban, ha...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái