Előfizetői tartalom

Kongatja a vészharangot az Airbnb, ennyi pénzért már nem sokan akarnak utazni

Portfolio
A valaha volt legnagyobb esésüket szenvedték el az Airbnb részvényei szerdán, miután a vártnál jobb bevételi és profitszámok mellé a cég óvatos bevételi kilátásokat fogalmazott meg - írja a Bloomberg. A nyaralóház-bérbeadással foglalkozó cég az emelkedő árakra és a bizonytalan gazdasági kilátásokra hivatkozott, mint olyan tényezőkre, amelyek csökkenthetik a fogyasztók utazási kedvét.

A vállalat arra számít, hogy bevételei 2,35 és 2,45 milliárd dollár között lesznek a júniusban záruló negyedévben, ami az eddigi leglassabb növekedési ütemet jelentené. Míg az Airbnb előrejelzése egyben azt is jelenti, hogy a világjárvány utáni utazási láz kezd veszíteni a lendületéből, mivel a fogyasztók a tartós infláció és a bizonytalan gazdasági környezet miatt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés