Előfizetői tartalom

Macron kihívót állított a magyar CATL-gyárnak

Portfolio
A tajvani ProLogium vállalat a franciaországi Dunkerque-t választotta első tengerentúli autóakkumulátor-gyárának helyszínéül. A beruházásáért komolyan lobbizott Emmanuel Macron francia elnök. Végül az győzte meg a céget, hogy számos kormányzati ösztönzőt, a versenyképes áramárakat ígértek a cégnek, de az is számított, hogy Franciaországban kialakulóban van egy európai elektromosautó-iparra szakosodott klaszter. Az új üzem kapacitásában versenyezni fog a debreceni CATL-gyárral.

A tajvani ProLogium vállalat az észak-franciaországi Dunkerque kikötővárost választotta, hogy ott állítsa üzembe első európai autóakkumulátor-gyárát. Franciaország a németországi és hollandiai versenytársakat utasította maga mögé az üzemért folytatott versenyben, amely a negyedik akkumulátorgyár lesz Észak-Franciaországban, és az európai elektromosautó-iparban központi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés