Előfizetői tartalom

Megerősítette idei céljait a Richter, méltánytalannak tartják a különadót

Portfolio
Négy erős, egészséges üzletága van a Richternek és a fejlesztési projektek a tervek szerint haladnak – mondta el Orbán Gábor, a Richter vezérigazgatója a negyedéves gyorsjelentést értékelő sajtótájékoztatón. A cégvezető megerősítette a korábbi célkitűzést, miszerint idén árfolyamhatások nélkül 10 százalékos lehet a növekedés, stabil eredményhányadokkal. Bogsch Erik kiemelte, hogy tekintve, hogy idén veszteségei lehetnek a Richternek a devizaárfolyam-mozgások következtében, így méltánytalan a különadó és nehéz megmagyarázni a befektetőknek, hogy miért magyarországi központú a cég.

Új formátumú gyorsjelentést tesz közzé mostantól a Richter, bevezette a szűrt üzleti eredmény mutatót, ami az utóbbi időkben megszaporodott egyszeri hatásoktól tisztítja az eredményt, elkülönítve az alapfolyamatoktól. Emellett a devizahatástól tisztított számokat is közöl mostantól a cég - kezdte a tájékoztatót Orbán Gábor vezérigazgató. A bruttó fedezet emelkedése...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés