Előfizetői tartalom

50 millió autó tűnt el nyomtalanul - Mi történt itt?

Rózsa Tamás, Top Tier Consultants
Az elmúlt évek egymást követő válsághelyzetei nagyon érzékeny ponton kapták el az autóipart. Az elektromos hajtásra való átállással gyökeresen megváltozik a szektor helyzete, és a komoly kihívást jelentő technológiai váltás mellé jött még a Covid-válság az ellátási láncok akadozásával és a chiphiánnyal, majd később a háború és az energiaválság, a globálisan elszálló inflációról és az egyéb makrogazdasági problémákról már nem is beszélve. Az említett tényezők miatt az elmúlt években nagyon nehéz volt előre jelezni az autóipar helyzetének alakulását, mostanra viszont kezd kitisztulni a kép - bár sajnos nem sok jóval kecsegtet. Ezt mutatja a Top Tier Consultants legfrissebb előrejelzése, amely a járvány előtti utolsó prognózishoz képest 2030-ig 50 millióval kevesebb eladott autóval számol az európai piacon.

Megváltozott a kép Az elmúlt három év előrejelzési bizonytalanságai után sokkal tisztább kép rajzolódik ki az európai autópiac jövőjéről. Viszont a tisztább kép sajnos nem épp a kilátások javulását hozta, olyannyira, hogy az utolsó, koronavírus előtti előrejelzéshez képest a legújabb 2023-as előrejelzés a Top Tier Consultants elemzése alapján összesen 50 millió...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái