Előfizetői tartalom

Börtönbe vonul a világ egyik legnagyobb csalását elkövető nő

MTI
|
Portfolio
Börtönbe kényszerül vonulni Elizabeth Holmes, a Theranos nevű startup csalás miatt elítélt alapítója. Erről döntött szerdán az illetékes kaliforniai bíró.  A 39 éves Holmes május 30-án kezdi meg a 11 év és három hónapban meghatározott börtönbüntetése letöltését. Egy fellebbviteli bíróság elutasította azon kérelmét, hogy fellebbezése elbírálásáig ne kelljen rácsok mögé vonulnia. A törvényszék ugyanis úgy találta, kicsi a valószínűsége annak, hogy a panasz új eljáráshoz vezessen.

Holmes a Theranos egészségügyi vállalkozás alapítójaként 2010 és 2015 között megtévesztette a befektetőket azzal, hogy elhitette velük, forradalmi találmányának köszönhetően mindössze pár csepp vér elegendő egy teljes vérkép összeállításához és különböző betegségek kimutatására. Kapcsolódó cikkünk 2018. 03. 14. Lebukott az egyik legmenőbb egészségügyi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés