Előfizetői tartalom

Kiderült, mi vár a biztosítási piacra, Amerika és Ázsia a világ motorja

Portfolio
Erőteljes, de infláció alatti növekedést ért el 2022-ben a világ biztosítási piaca: a globális biztosítási díjállomány 4,9 százalékkal nőtt 8,6 százalékos globális infláció mellett – állapította meg az Allianz idei globális biztosítási jelentése. Magyarországon az életbiztosítási szegmens stagnált, de erőteljes a növekedés volt a vagyon- és felelősségbiztosítási, illetve az egészségbiztosítási ágazatokban. A következő évtized folyamán a biztosítási díjbevételek évi 5,2 százalékos növekedését várják a biztosító szakértői (Magyarországon ez csak 3,5 százalék lehet), ami 4190 milliárd euróval növeli a globális biztosítási díjállományt. A biztosítók üzleti modellje az egyszerű pénzügyi kártérítéstől a kockázatkezelés és a megelőzés felé mozdul el.

Az Allianz közzétette legfrissebb „globális biztosítási jelentését”, amely a globális biztosítási piac fejleményeinek elemzését tartalmazza, és angol nyelven itt olvasható. A magyar biztosítási piac 2022-es teljesítményéről szóló Portfolio-elemzés itt olvasható: Kapcsolódó cikkünk 2023. 03. 06. Háromfelől kopasztják egyszerre a magyar biztosítókat, kész csoda...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés