Előfizetői tartalom

Kemény évük lesz az élelmiszer-kereskedőknek, nem látszik a kiút

Portfolio
Az élelmiszer-kereskedőkre nehezedő nyomás idén sem enyhül - írja tanulmányában a McKinsey, amit iparági cégek vezetőinek és fogyasztók megkérdezésével készített. A fogyasztók idén óvatosan fognak költeni, kevesebb élelmiszert vesznek, hogy megtakarítsanak. A legfontosabb trendek közül említhető még, hogy a szektor vállalatainál csökkenhet az árrés, az online kereskedelem növekedhet, az automatizáció pedig felgyorsulhat.

Az európai élelmiszer-kereskedelmi szektor számára a 2022-es év az inflációról és a fogyasztók növekvő árérzékenységéről szólt, ami az elmúlt öt év legnagyobb árrés-csökkenését hozta az élelmiszerkereskedelemben. Az árbevétel reálértéken 7,1 százalékkal csökkent, elsősorban az alacsonyabb árfekvésű termékekre való váltás miatt – derül ki a McKinsey tanulmányából....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés