Előfizetői tartalom

Rákaptunk a repülős utakra, soha nem csinált még ekkora bevételt a Ryanair

Portfolio
Masszív, közel másfél milliárd eurós nyereséget könyvelt el a Ryanair március végén zárult pénzügyi évében, köszönhetően az utasforgalom fellendülésének, a jegyárak emelkedésének, valamint a fedezeti ügyleteknek, amivel az üzemanyagár-változások ellen védekezik a cég. A bevételek rekordot döntöttek a légitársaságnál, az eredmények azonban még elmaradnak a 2016-2018 közötti időszaktól.

A március végén zárult pénzügyi év főbb adatai: 168,6 millió utast szállított a Ryanair, ami 74 százalékos növekedés az előző évhez képest. A kapacitások már meghaladták a koronavírus-járvány előtti szintet, a lezárt pénzügyi évben a 2019-es 116 százalékára rúgtak. Idén nyáron a légitársaság mintegy 2500 útvonalra naponta több mint 3000 járatot üzemeltet....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés