Előfizetői tartalom

20 éve nem csinált ilyet a Rába

Portfolio
A gazdasági környezet jelentett kihívások ellenére nagy lendülettel kezdte a 2023-as évet a Rába: a társaság az első negyedévben 20 milliárd forintot meghaladó árbevételt ért el, ami az elmúlt 20 év legmagasabb első negyedéves árbevételét jelenti. Emellett az alsóbb sorokon is jelentős növekedésről számolt be a cég annak ellenére, hogy a magas gyártási költségek továbbra is nyomás alá helyezik a profitabilitást.

Kifejezetten erősre sikerült az első negyedév a Rába számára, miután a vállalat erős keresletet tapasztalt szinte valamennyi releváns földrajzi és termék szegmensében. Szintén pozitívum az alapanyag és energia beszerzési árak mérséklődése a tavalyi második félévhez képest, bár a cég közlése alapján a bázisidőszakhoz képeset szignifikáns javulásról nem lehet beszélni...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés