Előfizetői tartalom

Véget érhet a ChatGPT karrierje Európában? Kivonulással fenyeget a vezérigazgató

Portfolio
Sam Altman, a ChatGPT-t fejlesztő OpenAI vezérigazgatója jelenleg egy világkörüli úton népszerűsíti a nagy nyelvi modelleket és az AI-barát szabályozási politikát. Altman korábban az amerikai kongresszus bizottsága előtt is állt, ahol a mesterséges intelligencia jelentette kockázatokról és a szabályozások szükségességéről kérdezték. Szembetűnő azonban, hogy az OpenAI vezetője egészen más hangot ütött meg Európában, az EU-s direktíváról pedig azt mondta, ha életbe lép, megfontolja, hogy kivezeti a ChatGPT-t az uniós piacról - írja a Gizmodo.

Egy, a University College London által rendezett panelbeszélgetésen Altman állítólag azt mondta, hogy bár az OpenAI "megpróbál megfelelni" az uniós szabályozásoknak, bosszantja a "magas kockázatú" rendszerek meghatározásának módja. Az uniós AI-törvény egyike a bizottság által 2021-ben javasolt törvényeknek, amely három kockázati kategóriába sorolná a mesterséges intelligencia-rendszereket....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés