Előfizetői tartalom

Árat emelt a Zwack, visszaestek az eladások

Portfolio
Adóváltozások és a működési költségek masszív emelkedése nehezítette a Zwack tavalyi évét, a bevezetett áremelések pedig visszavetették a magyarországi értékesítéseket a január-márciusi negyedévben – derül ki a Zwack ma közzétett éves jelentéséből. A befektetők azonban nagyobb figyelmet szentelnek most az osztaléknak, ami kellemes meglepetést okozott, a vállalat ugyanis megemelte az osztalékot az előző évhez képest: 1700 forint kifizetését javasolja a júniusra időzített közgyűlésnek.

A negyedév számai A január-márciusi negyedév a Zwack pénzügyi évének negyedik negyedéve. Ami a bevételeket illeti, csökkenő bruttó értékesítési számot közölt a hazai italgyártó vállalat az előző év azonos időszakához viszonyítva, a nettó árbevétel azonban 4,2 százalékkal növekedett, amiben több hatás is szerepet játszott: Egy technikai tényező befolyásolta...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés