Előfizetői tartalom

Emelkednek a tőzsdék, az amerikai alkura várnak a piacok

Portfolio
A hét második felére jelentősen javult a hangulat a nemzetközi piacokon, tegnap az Nvidia gyorsjelentése után erőteljes rali alakult ki a technológiai részvényekben, ami eleve javított az egyébként feszült piaci hangulatot. Ezután ma további pozitív hírek érkeztek az amerikai adósságplafonról szóló tárgyalásoról, miután amerikai lapinformációk szerint közel lehet már a megállapodás a felek között, így még a június 1-i határidő előtt kitolhatják az amerikai adósságplafont, ezzel elkerülve az államcsődöt. Mivel az adósságplafon kérdése mozgatja a napokban a leginkább a tőzsdéket, így érhető módon pozitívan reagált a piac a hírekre, az amerikai és az európai piacokon is jelentősebb emelkedés alakult ki.

2023. május 26. 22:03 Megosztás Emelkedéssel zárt Amerika Emelkedéssel zárták a napot az amerikai indexek, a Dow 1 százalékot, az S&P 500 1,3 százalékot, a Nasdaq 2,2 százalékot erősödött. ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés