Előfizetői tartalom

A számok nem hazudnak: kiderült az igazság a koronavírus elleni vakcinákról

Portfolio
Egy hónap elteltével a vakcinák átlagos hatékonysága 53%-ra, hat hónap után 14%-ra, kilenc hónap elteltével pedig mindössze 9%-ra csökkent a tünetes koronavírus-fertőzéssel szemben – derítették ki kutatók 40 tanulmány adatait összesítve. A most is dominánsnak számító omikron variánssal szemben különösen gyorsan elillant az oltottak védettsége.

Akár oltástól, akár fertőzésből szerzi az ember, a koronavírus elleni immunitás nem tart örökké. A JAMA Network Open című szaklapban ebben a hónapban közzétett tanulmányban a kutatók összegezték a tudomány eddigi eredményeit – számolt be a Time. 40 olyan tanulmányt elemeztek, amelyek dokumentálták az emberek oltási státuszát és az azt követő, laboratóriumi vizsgálatokkal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés