Előfizetői tartalom

A Vodafone repíti a 4iG számait

Portfolio
A Vodafone-felvásárlás lezárásával jelentős bevételnövekedést ért el a 4iG 2023 első negyedévében az előző év azonos időszakához képest – derül ki a vállalat ma, piaczárás után közzétett gyorsjelentéséből. A január-márciusi időszakban az EBITDA közel az árbevételnek megfelelő ütemben nőtt, az adózott eredmény szintjén azonban veszteséget könyvelt el a cégcsoport a felvásárlásokhoz kapcsolódó tételek, értékcsökkenési leírások eredményeként. A vezetőség várakozásai szerint a távközlési és az informatikai üzletág közötti szinergiáknak köszönhetően tovább folytatódhat a növekedés a cégnél.

A 4iG 2023. első negyedévében jelentős átalakuláson ment keresztül: a csoport a Vodafone Magyarország sikeres akvizíciójával Magyarországon konvergens távközlési szolgáltatóvá fejlődött, IT rendszerintegrátorként pedig megőrizte piacvezető pozícióját – olvasható a társaság ma, piaczárás után publikált negyedéves gyorsjelentésében. A vállalatcsoport a magyar...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái