Előfizetői tartalom

Megérkezett a figyelmeztetés - Nagy esés jöhet a tőzsdéken

Portfolio
A globális részvénypiacok erősen kezdték a 2023-as évet, a csökkenő energiaárak, Kína újranyitása és az euróövezet ellenállóképessége miatt, ez pedig a részvények értékelését ismét a historikus átlagok fölé emelte, emelte ki az EKB alelnöke, Luis de Guindos a CNBC-nek. De Guindos szerint a jelenlegi piaci pozícionálás sebezhetővé teszi a részvényeket minden további makro-meglepetéssel szemben.

Ma tette közzé az EKB a májusi pénzügyi stabilitási jelentését, amelyben azt írták, hogy az euróövezet stabilitási kilátásai továbbra is törékenyek a bankszektorban a közelmúltban bekövetkezett zavarokat követően, amelyek során több amerikai regionális bank csődbe ment, Európában pedig a Credit Suisse-t átvette az UBS. Ezután nyilatkozott a CNBC-nek Luis de Guindos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés