Előfizetői tartalom

9 éves mélypontról pattant vissza a magyar tőzsde forgalma

Portfolio
Erősen zárult a tavasz a Budapesti Értéktőzsdén: a tőzsde elsődleges részvénymutatója, a BUX index 47 262 ponton fejezte be a májust, amely 5,4 százalékos emelkedést jelent az áprilishoz képest. A növekedés az azonnali piac forgalmában is tükröződött, amely összesen 208 milliárd forintot, napi átlagot tekintve 9,9 milliárd forintot tett ki. A legnépszerűbb részvények sorrendjében ezúttal sem történt változás, az OTP, a Richter és a Mol zárt az élen, míg a brókercégek között ebben a hónapban is a Wood foglalta el az első helyet, megelőzve a Concorde-ot és az Erstét.

A nemzetközi tőkepiacon kettős hangulat jellemezte a májusi hónapot: míg az amerikai adósságplafonnal kapcsolatos várakozások egészen a május 28-i megállapodásig bizonytalanságban tartották a befektetőket szerte a világon, a hónap utolsó negyedében a tech szektor a mesterséges intelligenciával foglalkozó vállalatok, azon belül is elsősorban az Nvidia vezérletével jelentős...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés