FONTOS Egyetlen kis gáton múlhat fél Nyugat-Európa áramellátása, de Svájc nem hajlandó engedni
 
Előfizetői tartalom

A digitalizáció nem munkahelyeket szüntet meg, hanem a túlórák számát csökkenti

Portfolio
Számos kihívással kell szembenéznie a bankszektornak a digitalizáció területén: egyrészt folyamatosan szigorodnak a szabályozói követelmények, másrészt az IT területen folyamatos munkaerőhiány van. Éppen az utóbbi indok miatt is fontos a folyamatok digitalizációja, hiszen ez nem a munkahelyek megszűnését, hanem a túlórák csökkenését fogja eredményezni.

Szoleczki Zoltán, az OTP automatizációért felelős vezetője a bank automatizációs eszköztárát mutatta be a Portfolio Financial IT 2023 konferenciáján tartott előadásában. A szakértő elmondása szerint ugyanannyira érdemes beszélni a technológiai szektor veszélyeiről, mint a lehetőségeiről. A világ a globális ökoszisztémák irányába halad: a bankoknak választania kell...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés