Előfizetői tartalom

Elmúlt a hype-köd a kriptó körül, most már a szabályozásról kell beszélnünk

Portfolio
A Portfolio Financial IT 2023 konferenciájának második szekciójában Fischer Bálint, a Dorsum üzletfejlesztési igazgatója az Európai Unió MiCA szabályozása által teremtett üzleti lehetőségekről beszélt. A fő üzenet az volt, hogy a szabályozás már itt van, a szereplőknek pedig ideje megtalálni azokat a használati eseteket, amelyekből jelentős pénzügyi előnyre tehetnek szerint.

Amikor nem a feltörekvő technológiákról van szó, hanem szabályozásról is, az azt jelenti, hogy megérkeztünk, és nem csak a hype-ködöt látjuk a történetben – fogalmazott Fischer. A MiCA nem csak a kriptós, hanem a megosztott főkönyvi technológia egyéb, szélesebb körű felhasználási módjáról is rendelkezik. 2023-ban globálisan 425 millió embernek volt valamilyen befektetése...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés