Előfizetői tartalom

Lépett az olajkartell - Ugrik az olajár

Portfolio
Csökkentik a kitermelésüket a világ vezető olajkitermelő országai, amivel az olajpiac stabilitását szeretnék elérni a világgazdasági növekedés lassulása mellett. A lépések hatására ma emelkedett az olaj ára.

Jelentős vágásról döntöttek

A szaúdi energiaügyi minisztérium múlt hét pénteken közölte, hogy a királyság kitermelése a májusi napi 10 millió hordóról júliusban napi 9 millió hordóra csökken, a kitermelés ilyen mértékű csökkentésére évek óta nem került sor.

Abdulaziz bin Salman szaúdi energiaügyi miniszter herceg azt mondta, hogy "mindent meg fognak tenni, ami szükséges ahhoz, hogy stabilitást hozzon erre a piacra".

A Szaúd-Arábia által vasárnap vállalt önkéntes csökkentés kiegészíti az OPEC és Oroszország által megkötött szélesebb körű megállapodást az olajpiaci kínálat 2024-ig történő korlátozásáról. mivel a csoport igyekszik fellendíteni a lanyhuló olajárakat.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés