Előfizetői tartalom

Egészen elképesztő méretű naperőművet adtak át Mezőcsáton

Portfolio
|
MTI
Gigantikus, 250 MW-os beépített névleges kapacitású, naperőművet adtak át ma Mezőcsáton, amely 440 hektárnyi területet foglal el, 466 ezer napelem táblából áll, és annyi energiát képes termelni, ami elég a kétszázezer lakosú Debrecen fél évnyi, vagy a mintegy 5700 lakosú Mezőcsát 21 évnyi energiafogyasztásának kielégítésére. A Portfolio információi szerint a hatalmas naperőművön már korábban lefutottak a termelési tesztek, és már rá is kapcsolták a magyar villamosenergia hálózatra, így a mostanában gyakran csúcsra futó naperőművi termelési és áramexport adatokban már ennek a projektnek a hatásai is benne vannak. A több, mint 90 milliárd forintból megvalósult beruházás az ország legnagyobb egybefüggő napelemparkját jelenti, ami az összes hazai naperőmű által előállított villamos energia 8 százalékát adja.

Az átadó eseményen Lantos Csaba energiaügyi miniszter a tegnapi geotermikus konferencián elmondottakhoz hasonlóan az energiaszuverenitás, a saját energiatermelés fontosságát hangsúlyozta, illetve azt, hogy ezzel együtt is feleljen meg az ország a növekvő energiaigényeknek, és a klímapolitikai céloknak. Az MTI tudósítása szerint ma hozzátette: ahhoz, hogy mindezt elérjék: csökkenteni...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés